Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/477-0199

Leupold RX-1400i TBR/W lézeres távolságmérő

Ismertetők

- 5x-ös nagyítás
- OLED kijelző

- távolságmérés 1280 méterig
- 25 különböző külballisztikai görbe
- 4 féle korrekciós kijelzési mód
- íjász mód

Legnagyobb mérési távolság (reflektív)
1 280 m
Kijelzés
megvilágított
Dőlésszög mérés
igen
102 000 Ft
Hitelkalkulátor
Részletek

A LEUPOLD RX-1400iTBR/W  egy kompakt lézeres távolságmérő, beépített ballisztikai kalkulátorral. 2021-es modell 

Kategóriájában az egyik legkompaktabb eszköz, mivel a hossza kisebb mint 10 cm, ezért agy átlagos ingzsebben is elfér.  A Leupold által alkalmazott harmadik generációs DNA technológiának köszönhetően az 1400 yard, vagyis közel 1280 méteres mérési tartomány áll a rendelkezésünkre, ami a gyakorlatban azt jelenti hogy egy őz méretű vad távolságát jó látási viszonyok között akár 800 méterről is meg tudja mérni.

DNA ( Digitálisan megnövelt pontosság ) Az Leupoldnak már nagy tapasztalata van a lézeres távolságmérők gyártásában, és az RX 1400i esetében az előd modellhez képest is sikerült tovább javítani a mérés pontosságát. Különféle digitális zajszűrő eljárások, és beépített algoritmusok alkalmazásának köszönhető, hogy a mérés gyorsabb lett, pontosabb , és kevésbé érzékeny a megmért felület színére vagy textúrájára.

TBR ( True Ballistic Range) Azon túl,hogy az RX 1400i segítségével pontosan meg tudja mérni a megcélzott vad távolságát, a TBR-jelölésű modellek esetében még azonnali gyors információt kap arról is, hogy a megmért távolság mit jelent ballisztikailag. Miután megmérte a vonalban mért távolságot, és a dőlésszöget, az RX 1400i-TBR azonnal ki tudja számítani a ballisztikailag korrigált távolságot is. A kaliber, a lövedéktömeg , és a torkolati sebesség ismeretében Ön kitudja választani a készülékben eltárolt 25-féle ballisztikai görbe közül, melyik áll legközelebb az Ön által használt lőszer saját ballisztikájához. Ha ezt kiválasztotta, akkor az RX-1400i TBR már nem csak távolságot fog kijelezni, hanem a távolsághoz tartozó korrekciós értéket is.

  • MOA- a készülék kiírja a mért távolsághoz tartozó korrekció mértékét szögpercben. MOA beosztású ballisztikai torony esetében így a legegyszerűbb a használat.
  • HOLD- a készülék kiírja a mért távolságon a fölé tartás mértékét centiméterben. HA nincs a távcsövön ballisztikai torony,ez a funkció akkor is használható.
  • MIL- a készülék kiírja a mért távolsághoz tartozó korrekció mértékét Milliradiánban. MIL beosztású ballisztikai torony esetében így a legegyszerűbb a használat.
  • BAS- a készülék kiírja a mért távolsághoz tartozó korrigált távolság értékét is. 

BOW mód. A dőlésszög és távolság függvényében a készülék meghatározza a cél egyenértékű vízszintes távolságát. Íjászok számára így nyújt segítséget a pontos lövéshez vízszintestől eltérő helyzetekben.

OLED technológia. Az olcsóbb lézeres távolságmérőkben LCD kijelzőt alkalmaznak. Az LCD előnye hogy olcsó, kicsi az áram fogyasztása, és nagyon jól olvasható kontrasztos karaktereket jelez ki. Hátránya hogy a távcső fényáteresztését akár 20%-al is ronthatja, mivel az LCD az egy filmréteg a fény útjában. Az OLED kijelző ehhez képest nem rontja a távcső fényáteresztését, így annak képe sokkal világosabb, kontrasztosabb lesz. Az egyetlen hátránya az LCD-hez képest, hogy erős napsütésben, vagy nagyon világos felületere mérve, kevésbé jól olvasható a kiírt érték. Kevés fénybe, a szürkületet megelőző időszakban viszont egyértelmű és szemmel látható az OLED előnye, tovább lehet használni.

SCAN üzemmód. A Power gombot lenyomva tartva a készülék nem csak egyetlen mérést végez, hanem a pásztázás közben folyamatosan kijelzi azon tereptárgyak távolságát , amelyre az irányzójel mutat.

Alumíniumból készült. Az RX 1400 távmérők házának anyaga nem műanyag, hanem alumínium ötvözet. Egyetlen darab alumínium ötvözetből, CNC forgácsolással elkészítik a készülék házát, majd amikor elkészült, kap egy kellemes fogásó, csúszásmentes polymer burkolatot. Elegáns, könnyű és minőségi érzést kelt amikor kézbe fogja.

5x nagyítású kereső távcső. Az RX 1400i tulajdonképpen egy 5x nagyítású egyszemes ( monokuláris ) kereső távcső. A látómezeje 122méter, 1000 méteren,így széles területet tud vele pásztázni, és könnyen megtalálja a vadat.

QUICK SET MENU . A készüléken található 2 nyomógomb segítségével a menüben egyszerűen és gyorsan be tudja állítani a használathoz a kívánt paramétereket. A kijelzett érték lehet yardban vagy méterben, az irányzójel esetében 3 féle közül választhat, és háromféle fényerőt tud beállítani az OLED kijelzőn.

Mérési távolság :
Nagyméretű világos felület:     1280 méter
Fák:                                       1100 méter
Szarvas:                                   870 méter

Adatok
Gyártmány:
Leupold
Vízálló tokozás:
igen
Beépített ballisztikai kalkulátor:
igen
Nagyítás:
5 X
Kijelző:
piros fényű OLED kijelző, több fokozatban állítható fényerővel
Legkisebb mérési távolság:
7 m
Lézer paraméterek:
IEC 3R
Mérési módok:
egyszeri, szkennelés
Dioptria kompenzáció:
± 3 dpt
Látómező:
122m / 1000m
Látószög:
Tárgylencse átmérő:
21 mm
Energiaellátás:
1x3V Lithium CR2
Vízállóság:
Vízálló
Állvány csatlakozás:
nincs
Anyaghasználat:
műanyag váz
Tömeg:
207
Méretek:
101 x 76 x 35 mm
Tartozékok:
hordszíj, elem, kordura tok
Egyéb tulajdonságok:
BOW mód, 3 féle szálkereszt
Jótállás:
2 év gyártói
Cikkszám:
LEU179640
Tömeg:
400 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!