Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/477-0199

Pulsar Helion 2 XP50 Pro hőkamera

Ismertetők

50 mm fókusztávolságú objektív
640x480-as érzékelő, 17 µm pixelméret
2.5 - 20x nagyítás (2.5x optikai, 8x digitális)
1800 m észlelési távolság
- NETD <= 25 mK

Felhasználás
kereső
Érzékelő felbontás
640 x 480 pixel
Megjelenítő felbontás
1024 x 768 pixel
Megjelenítő típusa
AMOLED
Termikus érzékenység - NETD
≤ 25 mK
Alap nagyítás (optikai)
2,5 X
Vízszintes látószög
12,4 °
Azonosítási távolság
440 méter
Pixelfedés 100m-en
34 mm oldalhosszúságú négyzet
1 440 000 Ft
Részletek

Pulsar Helion 2 XP hőkamerák nagyítása digitálisan az alap (optikai) nagyítás nyolcszorosára növelhető. Kiválóan alkalmas kisebb és nagyobb távolságokra lévő tárgyak és élőlények megfigyelésére is.

A Helion hőkamerák újítása, hogy a kamera házán egy hőelvezető felületet alakítottak ki. Ennek köszönhetően az érzékelő nem melegszik és a kalibrálás is kisebb zajjal jár.

Érzékelője 640x480 pixel felbontásúKépfrissítése 50 Hz, aminek köszönhetően a gyorsan mozgó tárgyak is könnyedén, folyamatos, akadásmentes képpel követhetőek.

Az AMOLED kijelző kiváló kontraszttal és kis fogyasztással rendelkezik. Élesebb, kontrasztosabb az LCD-nél és akár -25°C-os hőmérsékleten is jól használhatók. A kép változatlanul kiváló marad fagypont feletti hőmérséklet mellett is. A kijelző igény szerint használat közben ki- és bekapcsolható, így elkerülhetővé válik a fény kiszűrődése, a készülékből. Ilyenkor csak a kijelző kapcsol ki és nem kell megvárni, hogy a rendszer újra betöltsön, ha vissza akarjuk kapcsolni.

A hőkamera kalibrációja történhet automatikusan, félautomata, vagy manuális módon - ahogy a felhasználónak a legkényelmesebb.

Az optimális megfigyelést tovább segíti, hogy 3 üzemmódból választható ki az adott terepen legmegfelelőbb képalkotás. A három üzemmód az adott megfigyelési körülmények között a legjobb képet adja. Ezek: „Rock” (sziklás terep) magas kontraszttal, „Forest” (erdő) alacsony kontraszttal és „Identification” (felismerés) a magasabb hőmérsékletű részletek megfigyelésére beállítva.

A megfigyelési célnak és a terepviszonyoknak megfelelően, 8 színmódból választhat a felhasználó.

A készülék rendelkezik digitális távolságbecslő funkcióval a céltárgy méretének ismerete alapján (nyúl, vaddisznó, gímszarvas méretéhez viszonyítva).

A Helion készülékek gyorscsatlakozású 6400 mAh-s IPS7 akkumulátorral érkeznek, melyekkel több mint 8 órán keresztül üzemelnek. Igény esetén kiegészítő IPS14 akkumulátor is megvásárolható hozzájuk. Micro USB porton keresztül külső táp (pl.: power bank) is adható a készüléknek.

Teljes mértékben vízálló (IPX7). Egy méteres vízmélységig meríthető 30 percen keresztül, így esőben is nyugodtan használható, illetve akkor sem ázik be, ha véletlenül vízbe ejtik.

A hőkamera kezelése egyszerű, úgy tervezték, hogy a legfontosabb funkciók egyetlen gombnyomással elérhetőek legyenek. A készülékhez távirányító is vásárolható (nem tartozék!) melyen szintén helyet kaptak a legfontosabb funkciók.

Beépített képrögzítő egység segítségével videó és állóképek rögzíthetőek vele, melyek USB kábelen, vagy WIFI kapcsolaton keresztül továbbíthatóak más eszközökre. A 16 GB-os belső memóriára körülbelül 300 perc videófelvétel, vagy 20.000 db állókép rögzíthető (avi/jpeg, 640x480).

Android és iOS alkalmazással (Stream Vision) a kamera képét élőben követhetjük és rögzíthetjük mobil eszközökön. Az alkalmazással bizonyos beállításokat is módosíthatunk és a kamera szoftverét is frissíthetjük majd a jövőben.

Adatok
Gyártó:
Pulsar
Észlelési távolság:
1 800 m
Objektív rendszer:
50 mm fókusztávolság, F1.0
Digitális zoom:
2x, 4x, 8x
Legnagyobb nagyítás (optikai + digitális):
20x
Szenzor:
640x480 hűtetlen mikrobolométer 17 µm pixelmérettel
Kijelző:
1024x768 AMOLED
Adat tárolás:
beépített 16 Gb memória
Energiaellátás:
IPS7 6400 mAh akkucsomag
Csatlakozók:
micro-USB
Kilépő pupilla:
5 mm
Állvány csatlakozás:
1/4 collos
Dioptria kompenzáció:
±5 dpt
Helyettesítő áramforrás:
IPS5, IPS7, IPS10, IPS14
Felépítés:
Egyszemes kereső
Képfrissítés:
50Hz
Kijelző szín üzemmódok:
3 képüzemmód, 8 színmód
Látószög:
12.4x9.3° (21.8m / 100m)
Legkisebb fókusztávolság:
5m
Spektrális méréstartomány:
8 - 14 µm
Üzemidő:
akár 10 óra
Vízállóság:
IPX7 vízálló
Működési / tárolási hőmérséklet:
- 25 … +50°C
Méretek:
242x75x60 mm
Tartozékok:
Helion hőkamera, IPS7 akku csomag, akkumulátor hálózati töltő, USB kábel, hordozótok, csuklószíj, használati útmutató, lencsetisztító kendő, garancialevél
Szín:
fekete
Egyéb tulajdonságok:
Stream Vision App iOs és Android mobiltelefonos képmegosztáshoz a beépített WiFi segítségével, beépített kép és hangrögzítés, hibás pixel javító funkció, 640x480 pixeles kép és videófelvétel
Készülék tömeg:
500g
Gyártó által vállalt garancia:
3 év gyártói garancia a készülékre, 1 év az akkumulátorra, melyből 1 év forgalmazói jótállás
Cikkszám:
PUL77431
Tömeg:
1,4 kg/db
Korlátozások

Magyarországon és az EU egyes országaiban az éjjellátó és hőkamera termékek vadászati célú használata korlátozott, a szálkereszttel rendelkező, és/vagy célzásra alkalmas eszközök használata tiltott. Kérjük tájékozódjon az adott országban érvényes szabályozásról és kövesse annak változásait.

 

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!