Leupold RX-1600i TBR/W lézeres távolságmérő

Leupold RX-1600i TBR/W lézeres távolságmérő
Leupold RX-1600i TBR/W lézeres távolságmérő
Leupold RX-1600i TBR/W lézeres távolságmérő
Leupold RX-1600i TBR/W lézeres távolságmérő
Leupold RX-1600i TBR/W lézeres távolságmérő
Leupold RX-1600i TBR/W lézeres távolságmérő
265 000 Ft

- OLED kijelző
- távolságmérés 1460 méterig
- 25 különböző külballisztikai görbe
- 4 féle korrekciós kijelzési mód
- íjász mód

Részletek

A LEUPOLD RX-1600iTBR/W  egy kompakt lézeres távolságmérő, beépített ballisztikai kalkulátorral.2018-as modell 

Kategóriájában az egyik legkompaktabb eszköz, mivel a hossza kisebb mint 10 cm, ezért agy átlagos ingzsebben is elfér. A távolságmérő házát tömör alumínium tömbből forgácsolással készítik, és egy csúszásmentes gumírozott burkolattal látják el, ezért egy erős, tartós, strapabíró, időjárásálló készüléket foghatunk kézbe. A Leupold által alkalmazott harmadik generációs DNA technológiának köszönhetően az 1600 yad, vagyis közel 1460 méteres mérési tartomány áll a rendelkezésünkre, ami a gyakorlatban azt jelenti hogy egy őz méretű vad távolságát jó látási viszonyok között akár 700 méterről is meg tudja mérni.

A TBR technológia a vonalban mért távolság és a dőlésszög figyelembe vételével kiszámítja a korrigált ballisztikai  távolságot ( True Ballistic Range ), és a menüből a kaliber, a torkolati sebesség, a lövedéktömeg és a belövési távolságtól függően 25-féle ballisztikai csoportból tud választani. ezek után az RX 1600 nem csak a vonalban mért távolságot jelzi ki, hanem igény szerint a korrigált ballisztikai távolságot, vagy a fölé tartás mértékét, vagy a MOA korrekció értékét is.

A kijelző nem fekete LCD, hanem piros OLED. A hagyományos LCD technológiás távmérőkhöz képest 20%-al nagyobb a fényáteresztése, vagyis sokkal világosabb a képe.

DNA ( Digitálisan megnövelt pontosság ) Az Leupoldnak már nagy tapasztalata van a lézeres távolságmérők gyártásában, és az RX 1600 esetében az előd modellhez képest is sikerült tovább javítani a mérés pontosságát. Különféle digitális zajszűrő eljárások, és beépített algoritmusok alkalmazásának köszönhető, hogy a mérés gyorsabb lett, pontosabb , és kevésbé érzékeny a megmért felület színére vagy textúrájára.

TBR ( True Ballistic Range) Azon túl,hogy az RX 1600 segítségével pontosan meg tudja mérni a megcélzott vad távolságát, a TBR-jelölésű modellek esetében még azonnali gyors információt kap arról is, hogy a megmért távolság mit jelent ballisztikailag. Miután megmérte a vonalban mért távolságot, és a dőlésszöget, az RX 1600i-TBR azonnal ki tudja számítani a balliszitailag korrigált távolságot is. A kaliber, a lövedéktömeg , és a torkolati sebesség ismeretében Ön kitudja választani a készülékben eltárolt 25-féle ballisztikai görbe közül, melyik áll legközelebb az Ön által használt lőszer saját ballisztikájához. Ha ezt kiválasztotta, akkor az RX-1600i TBR már nem csak távolságot fog kijelezni, hanem a távolsághoz tartozó korrekciós értéket is.

  • MOA- a készülék kiírja a mért távolsághoz tartozó korrekció mértékét szögpercben. MOA beosztású ballisztikai torony esetében így a legegyszerűbb a használat.
  • HOLD- a készülék kiírja a mért távolságon a fölé tartás mértékét centiméterben. HA nincs a távcsövön ballisztikai torony,ez a funkció akkor is használható.
  • MIL- a készülék kiírja a mért távolsághoz tartozó korrekció mértékét Milliradiánban. MIL beosztású ballisztikai torony esetében így a legegyszerűbb a használat.
  • BAS- a készülék kiírja a mért távolsághoz tartozó korrigált távolság értékét is. 

BOW mód. A dőlésszög és távolság függvényében a készülék meghatározz a a cél egyenértékű vízszintes távolságát. Íjászok számára így nyújt segítséget a pontos lövéshez vízszintestől eltérő helyzetekben.

OLED technológia. Az olcsóbb lézeres távolságmérőkben LCD kijelzőt alkalmaznak. Az LCD előnye hogy olcsó, kicsi az áram fogyasztása, és nagyon jól olvasható kontrasztos karaktereket jelez ki. Hátránya hogy a távcső fényáteresztését akár 20%-al is ronthatja, mivel az LCD az egy filmréteg a fény útjában. Az OLED kijelző ehhez képest nem rontja a távcső fényáteresztését, így annak képe sokkal világosabb, kontrasztosabb lesz. Az egyetlen hátránya az LCD-hez képest, hogy erős napsütésben, vagy nagyon világos felületere mérve, kevésbé jól olvasható a kiírt érték. Kevés fénybe, a szürkületet megelőző időszakban viszont egyértelmű és szemmel látható az OLED előnye, tovább lehet használni.

SCAN üzemmód. A Power gombot lenyomva tartva a készülék nem csak egyetlen mérést végez, hanem a pásztázás közben folyamatosan kijelzi azon tereptárgyak távolságát , amelyre az irányzójel mutat.

Alumíniumból készült. Az RX 1600 távmérők házának anyaga nem műanyag, hanem alumínium ötvözet. Egyetlen darab alumínium ötvözetből, CNC forgácsolással elkészítik a készülék házát, majd amikor elkészült, kap egy kellemes fogásó, csúszásmentes polymer burkolatot. Elegáns, könnyű és minőségi érzést kelt amikor kézbe fogja.

6x nagyítású kereső távcső. Az RX 1600i tulajdonképpen egy 6x nagyítású egyszemes ( monokuláris ) kereső távcső. A látómezeje 98méter, 1000 méteren,így széles területet tud vele pásztázni, és könnyen megtalálja a vadat.

QUICK SET MENU . A készüléken található 2 nyomógomb segítségével a menüben egyszerűen és gyorsan be tudja állítani a használathoz a kívánt paramétereket. A kijelzett érték lehet yardban vagy méterben, az irányzójel esetében 3 féle közül választhat, és háromféle fényerőt tud beállítani az OLED kijelzőn.

 

Nagyméretű világos felület:         1460 méter
Fák:                                           1097 méter
Szarvas:                                      823 méter

Adatok
Gyártmány
Leupold
Legnagyobb mérési távolság (reflektív)
1 460 m
Kijelzés
megvilágított
Vízálló tokozás
igen
Dőlésszög mérés
igen
Beépített ballisztikai kalkulátor
igen
Nagyítás
6 X
Kijelző
piros fényű OLED kijelző, több fokozatban állítható fényerővel
Legkisebb mérési távolság
7 m
Lézer paraméterek
IEC 3R
Mérési módok
egyszeri, szkennelés
Dioptria kompenzáció
± 3 dpt
Látómező
105m / 1000m
Látószög
Tárgylencse átmérő
22 mm
Energiaellátás
1x3V Lithium CR2
Vízállóság
Vízálló
Állvány csatlakozás
nincs
Anyaghasználat
bevont alumínium váz
Tömeg
207
Méretek
97 x 71 x 33 mm
Tartozékok
hordszíj, elem, kordura tok
Egyéb tulajdonságok
BOW mód, 3 féle szálkereszt
Jótállás
2 év gyártói
Cikkszám
LEU173805
Tömeg
400 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Ismertetők

Hitelkalkulátor