Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/477-0199

Infiray Finder FH35R V2 LRF hőkamera távolságmérővel
Infiray Finder FH35R V2 LRF hőkamera távolságmérővel
870 000 Ft

Infiray Finder FH35R V2 LRF hőkamera távolságmérővel

Ismertetők

- 35 mm fókusztávolságú objektív, manuális fókusz
640x512 pixeles érzékelő, 12 µm-es pixelméret
- 2 - 10x nagyítás (2x optikai, 1 - 4x digitális)
1818 m észlelési távolság (emberalak)
- lézeres távmérés akár 800 méterig
- WiFi, beépített memória
- iránytű, mozgás érzékelő
- látószög: 12,6°, NETD <= 20 mK

Felhasználás
kereső
Érzékelő felbontás
640 x 512 pixel
Megjelenítő felbontás
1024 x 768 pixel
Megjelenítő típusa
OLED
Termikus érzékenység - NETD
≤ 20 mK
Alap nagyítás (optikai)
2 X
Vízszintes látószög
12,6 °
Azonosítási távolság
440 méter
Pixelfedés 100m-en
34 mm oldalhosszúságú négyzet
870 000 Ft
Hitelkalkulátor
Részletek

Az InfiRay Finder FH35R V2 hőkamera elődje volt a legtartósabban ár-értékarány és képminőség győztes kamera a piacon a 640-es szenzorral ellátott kamerák közt. Már az előd csúcstechnológiás fejlesztései - mint digitális iránytű, mozgás érzékelő, vagy az akár 800 méterig remekül használható lézeres távmérő* (nem távolságbecslő!) - is új ligába léptették a kereső hőkamera fogalmát. A Finder FH35R V2 mindenre rádob egy lapáttal. Az újdonság lehetővé teszi a legkisebb hőforrások észlelését (valójában a piacvezető 20 mK-es hőérzékenységével minden eddiginél többet) és rendkívül látványossá teszi azok megfigyelését bármely napszakban és a legszélsőségesebb időjárási körülmények közt is. Az új, rendkívül kompakt méretű hőkamera család egy kézzel is könnyen használható kamerái kristálytiszta képet adnak - köszönhetően a számtalan beállítási lehetőségnek. Kiválóan használhatóak vadászatok során cserkelésre, utánakeresésre és állatok megfigyelésére. A vadászati célú felhasználáson kívül rendkívül nagy hatékonysággal alkalmazhatóak biztonságtechnikai célokra, mentési és keresési feladatokra.

Az FH35R V2 akár 1800 méteres érzékelési hatótávolsággal is büszkélkedhet teljes sötétségben.

A fejlesztők célja az eredeti Finder II esetében az volt, hogy megtalálják az ideális kompromisszumot a lehető legkisebb házba építhető legnagyobb tudás és a kényelmes használhatóság között. A jól eltalált felületi bordázás, a jó fogás és a kiváló anyagminőség új élmény lesz minden felhasználónak.

Az 1024x768 pixel felbontású AMOLED kijelzőn jól észrevehető és rendkívül részletesen megfigyelhető bármilyen állati és az emberi test által kibocsátott hőforrás. Az 50 Hz-es képfrissítés folyamatos, teljes mértékben akadásmentes képet biztosít. Egy különleges intelligens algoritmus csökkenti a képzajt és még könnyebben felismerhetővé teszi a hőforrásokat. A Finder FH35 V2 képe menüből sokrétűen finomítható. Már az elődmodell esetében megszűnt a digitális nagyítás során tapasztalható pixelesedés, minőségromlás. A 35 mm-es fókusztávolságú objektívnek és 640x512 pixel felbontású 12 µm-es érzékelőnek köszönhetően sokféle felhasználási módhoz optimális a látómező, kézzelfoghatóan új szintre lépett az érzékenység. A manuális fókusz segítségével mindig tűélesre állítható a kép.

A Finder FH35R V2 már F35/0.9-es objektívvel rendelkezik, mely röviden sokkal több fényt enged be a szenzorra. Az eredmény még hőkamera esetében is zajmentesebb és részletgazdagabb kép!

 

 

A hőkamera használata rendkívül egyszerű. Új, ergonomikus és még jobb felületkezelésű házának köszönhetően egy kézzel is könnyen tartható, miközben a felhasználó másik keze szabadon marad. A kézre álló gombok segítségével a többlépcsős menü könnyen vezérelhető. Ezeket a gombokat a fejlesztők nagy mértékben módosították a még könnyebb használhatóság és határozott nyomáspont miatt. A bekapcsoláshoz szükséges idő rövidebbé vált, így szükség esetén azonnal használatra kész. A főkapcsoló rövid megnyomásával készenléti állapotba helyezhető, amiből azonnal hadra fogható. A felhasználó választhat automatikus és manuális kalibráció közt is. Csepp- és porálló, ezért bármilyen időjárási körülmények között  megállja a helyét.

 

 

A kétlépcsős menürendszer optimális felépítésű. Gyorsmenüből, rövid gombnyomásokkal érhetőek el a megfigyelés során gyakran használt beállítások a kép, szín, fényerő, és képrögzítés funkciók, míg a főmenüben kereső hőkamerához képest eddig nem látott módon szabható személyre a kamera. A 1.5x-es, 2x-es, 2.5x-es, 3x-os, 3.5x-es és 4x-es digitális nagyítás segítségével a részletek könnyebben megfigyelhetővé válnak és - ami lényeges - alig romlanak, illetve pixelesednek. Fekete kiemelés, fehér kiemelés, piros kiemelés és pseudo (színes) üzemmód segíti a felhasználót a különböző terep és hőmérsékleti viszonyok között a feladatnak megfelelő optimális érzékelésben. Beépített Wifi jeladó és egy mobiltelefonos alkalmazás telepítésével a látott kép Android és IOS eszközökre is továbbítható, és az alkalmazás telefonos kezelőfelületén keresztül a telefon belső memóriájába rögzíthető / másolható.

Fontos újdonság, hogy a készülék szoftvere az applikáción keresztül mindig napra készen tartható. 

beépített 32 GB-os memóriára álló és mozgóképek is rögzíthetőek. Egyszerűen, alap képernyőről egy gombbal kezelhető a fotó és videó készítés funkció. Megjelent a videó közbeni fénykép rögzítés funkció is. Ami jelentős újdonság az új hőkamera család esetében, hogy USB-C csatlakozóval számítógépre kötve az az eszközt azonnal háttértárnak ismeri fel, így a megfelelő dátummal ellátott almappák között lényegesen egyszerűbbé vált a keresés.

Az új funkciók számtalan helyzetben bizonyulhatnak hasznosnak. A beépített lézeres távolságmérő akár 800 méterig szinte méter pontossággal tudatja a megfigyelt objektum helyzetét, de nagytestű vad helyzete is pontosan mérhető egy fokkal kisebb távolságokon. A digitális iránytű is értékes hozzáadott információ lehet a terepen.

 

 

cserélhető akkumulátorral akár 5 órán keresztül folyamatosan és gazdaságosan üzemeltethető. Ebből az akkumulátorból 2 db áll rendelkezésre, így összesen 10 óra üzemidő áll rendelkezésre. Standby üzemmód segítségével a kijelző kikapcsolható, majd egy gombnyomással azonnal újra bekapcsolható. Automata kikapcsolás funkció is beállítható. Nem kell bajlódni a lemerült elemek cseréjével. A készülék USB - USB-C töltőkábel segítségével számítógépről, vagy bármilyen mobil telefonos adapter segítségével 230 V-os hálózati csatlakozóról tölthető.

* A WiFi funkció csak az akkumulátor kímélő mód kikapcsolása után aktiválódik!

* A lézeres távmérő nem minden esetben van bekalibrálva a gyártási folyamat során. Erre szolgál egy rejtett menüpont a készülékben, mellyel a távmérés a használati útmutató alapján pontosan beállítható.

Adatok
Gyártó:
InfIray
Észlelési távolság:
1 818 m
Objektív rendszer:
35 mm-es gyújtótávolság, manuális fókusz
Digitális zoom:
1.5x / 2x / 2.5x / 3x / 3.5x / 4x
Legnagyobb nagyítás (optikai + digitális):
8
Szenzor:
kerámia VOX detektor 640x512, 12 µm-es pixelméret
Speciális funkció:
lézeres távolságmérő
Kijelző:
1024x768 LCOS színes
Adat tárolás:
32 GB beépített memória
Energiaellátás:
cserélhető IBP-2 / DC3.7V Li-ion
Csatlakozók:
USB-C
Állvány csatlakozás:
1/4 coll
Dioptria kompenzáció:
állítható - 4 - +5 dpt
Felépítés:
Egyszemes kereső
Képfrissítés:
50 Hz
Kijelző szín üzemmódok:
Forró fekete, Forró fehér, Forró vörös, Vas, Színes (túl szaturált)
Látószög:
12,6x10,1°
Legkisebb fókusztávolság:
1m
Spektrális méréstartomány:
8 - 14 µm
Ütésállóság:
1m-ről történő leejtésig
Üzemidő:
akár 6 óra
Vízállóság:
IP66
Működési / tárolási hőmérséklet:
-20°C - +50°C / -30°C - +60°C
Méretek:
70 x 52 x 130 mm
Tartozékok:
hőkamera, USB-C töltő kábel, hálózati adapter, markolatpánt, nyakpánt, objektív tisztító kendő, használati útmutató, jótállási jegy
Szín:
fekete
Egyéb tulajdonságok:
Lézeres távmérés 800 méterig; NETD: 35mk@30℃; Live video WiFi-n keresztül (akku kímélő üzemmód kikapcsolása esetén aktív); fénykép és videó rögzítés; PIP funkció
Készülék tömeg:
400g
Gyártó által vállalt garancia:
3 év gyártói garancia, melyből 1 év forgalmazói jótállás
Cikkszám:
IRAFH35RV2
Tömeg:
1 kg/db
Korlátozások

Magyarországon és az EU egyes országaiban az éjjellátó és hőkamera termékek vadászati célú használata korlátozott, a szálkereszttel rendelkező, és/vagy célzásra alkalmas eszközök használata tiltott. Kérjük tájékozódjon az adott országban érvényes szabályozásról és kövesse annak változásait.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!