Új jelszó kérése

Vásárló belépés

Termékajánló

Fizetési megoldás

Hírlevél

Leupold céltávcsövek

Fő kategória >Céltávcsövek >Leupold céltávcsövek

   A Leupold céltávcsövek az igényes vadász kelléktárába tartoznak. Szeretjük őket a kiemelkedő optikai teljesítményükért, megbízhatóságukért, strapabírásukért és pontosságukért. Generációk óta használják őket a világ minden táján. A Leupold márkanév tiszteletet követel bizonyított minőségi színvonalával, illetve a céltávcsövekre vállalt élethossz garanciával.


VX-3 céltávcsövek

A VX-3 a Leupold csúcskategóriája, legenda és innováció egyben. Minden benne van amire szükséged van életed legemlékezetesebb vadászatához.


Xtended Twilight Lens System

Az Xtended Twilight Lens System segítségével a vadászat mélyebben az éjszakába nyúlhat. Ez a technológia egy lépéssel előbbre mutat, mint a szintén Leupold által kifejlesztett Index Matched Lens System.
A legtöbb távcső gyártó a fényáteresztő képességet az 550nm-es tartományban vizsgálja, a zöld színnek megfelelő hullámhossz tartományban, ahol az emberi szem a
legérzékenyebb. Az igazi kihívást azonban a szürkületi fényviszonyok jelentik, ahol a zöld szín eltűnik és helyét az ibolyakéken túli színek veszi át. Az emberi szem alapjában véve is csak korlátozottan képes érzékelni ezen hullámhosszú színeket.

Az Xtended Twilight Lens System lehetővé teszi, hogy a lehető legszélesebb színskála jusson át a lencséken. Ezt kombinálva a kifinomult számítógéppel támogatott optika tervezéssel, az ólommentes lencsék alkalmazásával és a több mint 100 éves gyártási tapasztalattal, megkapjuk azt a kivételesen részletes képet nyújtó és magas fényerősséget biztosító céltávcsövet, amit a VX-3 testesít meg.

 

DiamondCoat 2™ bevonat

A külső lencse felületek DiamondCoat 2™ bevonattal vanak ellátva, amely egyszerre valósitja meg a lehető legmagasabb fényáteresztő képességet és a legnagyobb koptató
igénybevételnek való ellenállást. A DiamondCoat 2™ túlszárnyalja a lencse bevonatra vonatkozó katonai szabványokban előírt követelményeket a keménységre és a tartósságra vonatkozólag.

 

Második generációs szigetelés

A Leupold cég által gyártott optikák mindegyike vízálló és a belső tér Nitrogénnel van kitöltve, a VX-3 sorozatnál azonban Argon/Krypton gázkeveréket használnak. Ennek két előnye van: a gázkeverék szinte teljesen megszünteti a hőmérsékletkülönbség okozta káros hatást, ugyanakkor az Argon/Krypton molekulák mérete jelentősen nagyobb mint a Nitrogén molekuláké. Ezzel a távcső belsejébe zárt gáz elszökésének az esélye tovább csökken.

 

Power Selector Dial

A nagyítást állító gyűrűt egy viszonyszám sorozattal is elátták (Power Selector Dial), amelyet a szálkereszttel való kombinált használatával a cél távolságának a becsléséhez használhatunk fel.

 

Praktikus beállító tárcsák


Kézzel, diszkrét 1/4 MOA pontosságú egységekkel állítható és jelölt osztású beállító tárcsák.

 

Élettartam garancia

Bármilyen gyártási vagy anyaghibára visszavezethető meghibásodás esetén a Leupold vállalja annak kijavítását vagy cseréjét a céltávcső élettartamára - még akkor is ha már nem az első tulajdonosánál van a távcső. Elektronikus egységek hibásodása esetén a vásárlástól számított 2 évig vállal jótállást.VX-R céltávcsövek

A VX-R sorozat egyszerre ötvözi a minőségi optikai teljesítményt és az innovatív célkereszt megvilágítást.

 

FireDot Reticle System

A Firedot Reticle System aktiválásával a célkereszt közepén világos, éles körvonalú piros pont jelenik meg, a célkereszt többi része azonban kivilágítatlan marad. Ez természetes módon segíti hogy a célkereszt középpontját gyorsan és pontosan a célra irányítsuk.

 

Praktikus beállító tárcsák

Kézzel, diszkrét 1/4 MOA pontosságú egységekkel állítható és jelölt osztású beállító tárcsa.

 

Egy fordulattal beállítható fókusz

Legyen a célpont közel vagy távol, a VX-R céltávcsövekkel a beállítás egy mozdulattal igazítható. A szemlencse pereme gumírozott.

 

Proprietary Motion Sensor Technology (MST)

A VX-R céltávcsöveknél alkalmazta Leupold a mozdításra aktiválódó célkereszt megvilágítást. A célkereszt megvilágítást egy gombnyomással lehet bekapcsolni. A megvilágítás erősségét 8 különböző fokozatban állíthatjuk az erre szolgáló tárcsával. A Firedot célkereszt automatikusan készenléti állapotba kapcsol ha a fegyvert 5 percig nem mozdítjuk, mozdítás esetén pedig újra bekapcsol. Így megtakarítjuk a célzás előtti felesleges mozdulatot a bekapcsoláshoz, illetve kíméljük a CR-2032 típusú elemet bekapcsolva felejtett megvilágítás esetén.

 

Index Matched Lens System

A Leupold mérnökei minden lencséhez a fénytörés, elhelyezkedés és funkció alapján választják ki a megfelelő bevonat anyagát hogy elkerüljék a nem kívánatos visszaverődéseket és maximalizálják a fényáteresztést.

 

DiamondCoat lencse bevonat

A külső lencséken lévő DiamondCoat™ bevonat teszi lehetővé, hogy a céltávcső egész élete során biztosítsa a lehető legnagyob fényáteresztést és ellenálljon a lencsét
érő behatásoknak.


Ólom- és Arzénmentes üveglencsék

Az ólommentes üveglencse gyártás eredményeképpen a VX-R céltávcsövek optikailag nagyobb teljesítményt képesek nyújtani, ugyanakkor a Leupold egy újabb lépéssel közelebb került a környezetbarát gyártástechnológiához.

 

Élettartam garancia

Bármilyen gyártási vagy anyaghibára visszavezethető meghibásodás esetén a Leupold vállalja annak kijavítását vagy cseréjét a céltávcső élettartamára - még akkor is ha már nem az első tulajdonosánál van a távcső. Elektronikus egységek hibásodása esetén a vásárlástól számított 2 évig vállal jótállást.


Sorrend:


Sorrend: