Pulsar Core FXQ50 BW hőkamera előtét

Pulsar Core FXQ50 BW hőkamera előtét
Pulsar Core FXQ50 BW hőkamera előtét
Pulsar Core FXQ50 BW hőkamera előtét
Pulsar Core FXQ50 BW hőkamera előtét
Pulsar Core FXQ50 BW hőkamera előtét
Pulsar Core FXQ50 BW hőkamera előtét
Pulsar Core FXQ50 BW hőkamera előtét
Pulsar Core FXQ50 BW hőkamera előtét
1 179 900 Ft

50 mm fókusztávolságú objektív
384x288-as érzékelő felbontás
- 1-szeres nagyítás céltávcsövön, 4-szeres nagyítási tartomány
1800 m észlelési távolság

Részletek

A Pulsar Core FXQ hőkamerák nagyítása digitálisan az alap (optikai) nagyítás négyszeresére növelhető. A 35-ös modell nagyítása kisebb, így a nagyobb látómező segítségével a közeli (akár gyorsan mozgó) tárgyak kényelmesen megfigyelhetőek. Az 50/55-ös modell rendelkezik a legnagyobb nagyítással, így ha távoli tárgyakat szeretnénk megfigyelni, akkor ez a modell lesz a megfelelő választás. A 35-ös modell a belépő szintű modell. Kiválóan alkalmas kisebb és nagyobb távolságokra lévő tárgyak és élőlények megfigyelésére is.

A Core hőkamerák újítása, hogy a kamera házán egy hőelvezető felületet alakítottak ki. Ennek köszönhetően az érzékelő nem melegszik és a kalibrálás is kisebb zajjal jár.

Érzékelője 384x288 pixel felbontású. Képfrissítése 50 Hz, aminek köszönhetően a gyorsan mozgó tárgyak is könnyedén, folyamatos, akadásmentes képpel követhetőek.

A fekete-fehér AMOLED kijelző kiváló kontraszttal és kis fogyasztással rendelkezik. Élesebb, kontrasztosabb az LCD-nél és akár -25°C-os hőmérsékleten is jól használhatók. A kép változatlanul kiváló marad fagypont feletti hőmérséklet mellett is. A kijelző igény szerint használat közben ki- és bekapcsolható, így elkerülhetővé válik a fény kiszűrődése, a készülékből. Ilyenkor csak a kijelző kapcsol ki, és nem kell megvárni, hogy a rendszer újra betöltsön, ha vissza akarjuk kapcsolni. Három kijelző üzemmód áll a felhasználó rendelkezésére: "Rocks" (sziklás terep) üzemmódban a kontrasztokat kiemeli a készülék, "Forest" (erdős terület) üzemmódban a kevésbé kontrasztos megjelenítés lehet bizonyos esetekben célravezetőbb, míg "Identification" (felismerés) üzemmódban a magasabb hőmérsékletű részletek megfigyelése praktikusabb. 

A hőkamera kalibrációja történhet automatikusan, félautomata, vagy manuális módon - ahogy a felhasználónak a legkényelmesebb.

Teljes mértékben vízálló (IPX7). Egy méteres vízmélységig meríthető 30 percen keresztül, így esőben is nyugodtan használható, illetve akkor sem ázik be, ha véletlenül vízbe ejtik.

A hőkamera kezelése egyszerű, úgy tervezték, hogy a legfontosabb funkciók egyetlen gombnyomással elérhetőek legyenek. A készülékhez Wi-Fi-s távirányító is vásárolható (nem tartozék!) melyen szintén helyet kaptak a legfontosabb funkciók. Külső energiaforrásként Pulsar EPS5 akkumulátor rendelhető, így az elemek helyére helyezhető adapterhez csatlakoztathatunk külső akkumulátort.

Előtétként teljes kompatibilitás minden távcsővel

A Pulsar Core minden tradicionális céltávcső mérettel kompatibilis,  30 mm – 80 mm-es objektívátmérő tartományon belül. Felrakás és a leszerelés a Bayonette-zárral körülbelül 5-10 másodpercet vesz igénybe, így növelve a praktikus, kényelmes használatot, anélkül, hogy újra kéne állítani a nullázást. Előtétként továbbá használható spektíven illetve más tubusokon is.

Tökéletes kereső – Tökéletes előtét

A csomag tartalma egy okulár is mellyel keresőként is használhatjuk.

Vezeték nélküli távirányító

A vezeték nélküli hőkamera kiegészítővel távirányítva állíthatjuk a kalibrációt, változtathatunk fényerőt vagy csak egyszerűen ki- és bekapcsolhatjuk az eszközt.

Adatok
Felhasználás
kereső, előtét
Gyártó
Pulsar
Érzékelő felbontás

Minél nagyobb felbontású az érzékelő, annál részletesebb a kép alapnagyításnál.

384 x 288 pixel
Megjelenítő felbontás
640 x 480 pixel
Termikus érzékenység - NETD

NETD: "Noise Equivalent Themperature Difference"  -  azt jellemzi, hogy a hőkamera érzékelője milyen érzékenyen tud különbséget tenni a tárgyak által kisugárzott hőmennyiségek között, mértékegysége a milli Kelvin (mK).

Minél alacsonyabb az NETD érték annál kontrasztosabban tudja a hőmérsékleteltéréseket megjeleníteni a kamera. Előfordul, hogy a gyártó nem publikálja.

≤ 60 mK
Észlelési távolság

Az a legnagyobb távolság aminél egy felnőtt ember kiterjedésű (kb. 1,8m magas és 0,5m széles) hőforrás észlelhető, a háttérből kitűnik.

1 800 m
Alap nagyítás (optikai)

Alap nagyításnál kapjuk a lehető legélesebb képet, hőkameráknál minden további nagyítás digitális. A digitálisan nagyított kép pixelesedik.

1 X
Objektív rendszer
50 mm f 1.2
Digitális zoom
2x
Legnagyobb nagyítás (optikai + digitális)
1 (monokulárként 8,2x)
Szenzor
384 x 288 felbontású hűtetlen mikrobolométer; pixelméret: 17 μm; képfrissítés: 50Hz
Kijelző
640x480 AMOLED
Energiaellátás
2db CR123 3V lítium elem (5-7,2V) külső táp: mikro USB csatlakozó (5V) 2,1mm-es csatlakozó (12V), Helyettesítő áramforrás: power bank EPS3 és EPS5
Csatlakozók
vízálló micro-USB
Kilépő pupilla
5 mm
Dioptria kompenzáció
±5 dpt
Helyettesítő áramforrás
power bank EPS3 és EPS5
Képfrissítés

Alacsony képfrissítésnél a objektumok mozgása szaggatott hatásúvá válik a megjelenítőn. 50Hz-nél a mozgás szaggatottsága egyáltalán nem észlelhető, nagyjából 25Hz alatti képfrissítésnél válik az ember számára feltűnően észlelhetővé.

50Hz
Látószög
5.6x4.2° (100m-en: 13,1m)
Legkisebb fókusztávolság
5m
Spektrális méréstartomány
7,5-13,5µm
Lövésállóság
6000J
Üzemidő
4óra (elemekkel)
Vízállóság
IPX7, IPX5 (monokulárként)
Méretek
190x65x60mm
Tartozékok
kézi okulár, gyöngyvászon tok, egy szett elem, USB kábel, törlőkendő, vezeték nélküli távirányító, adapter, csuklószíj
Szín
fekete
Egyéb tulajdonságok
1-szeres nagyítás, tartozék monokulárral 4,1-szeres
Készülék tömeg
400g
Jótállás
3 év gyártói garancia a készülékre, 1 év az akkumulátorra, melyből 1 év forgalmazói jótállás
Cikkszám
PUL76459BW
Tömeg
1,4 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Ismertetők

 

 

 

Korlátozások

Magyarországon és az EU egyes országaiban az éjjellátó és hőkamera termékek vadászati célú használata korlátozott, a szálkereszttel rendelkező, és/vagy célzásra alkalmas eszközök használata tiltott. Kérjük tájékozódjon az adott országban érvényes szabályozásról és kövesse annak változásait.

Figyelem, amennyiben Ön ezt a terméket megrendeli, úgy elfogadja a következő feltételeket, ill.  megrendelésével tudomásul veszi a tájékoztatást:

1. A megvásárolt termék Magyarországon paintball-, airsoft-, 7,5 joule alatti csőtorkolati energia teljesítményű légfegyverekhez, kizárólag sport célra használható.
2. A Vevő kifejezetten vállalja, hogy a vadászatról szóló 1996.évi LV törvény értelmében a Magyarország területén a termék vadászati célú alkalmazásától tartózkodik.
3. Az esetleges külföldi használhatóságról az adott országban tájékozódni szükséges!
4. A Magyarországon érvényben lévő 2004. évi XXIV. Törvény a lőfegyverekről és lőszerekről 4. § (1) e) pontja alapján tiltott az éjszakai irányzék lőfegyverre történő felszerelése.
5. Továbbértékesítés esetén a Vevő tájékoztatja az új tulajdonost az itt foglaltakról. 
6. Kereskedelmi tevékenység a termékkel kizárólag MKEH tevékenységi engedély birtokában végezhető.