Bresser TNS1 25 hőkamera

Bresser TNS1 25 hőkamera
Bresser TNS1 25 hőkamera
Bresser TNS1 25 hőkamera
Bresser TNS1 25 hőkamera
Bresser TNS1 25 hőkamera
Bresser TNS1 25 hőkamera
399 900 Ft

25 mm fókusztávolság
- 384x288 pixeles érzékelőNETD <= 50 mK
1.4 - 5.6x nagyítás (1.4x optikai, 2, 4x digitális)
- 900 m észlelési távolság (emberalak)
14.9° látószög

Részletek

A BRESSER TNS1 25 mm-es fókusztávolsággal és 384x288-as érzékelővel rendelkező hőkamera tökéletes társ vadászatokhoz és természetjáráshoz.

 

 

   A 384x288-as hőszenzorral rendelkező BRESSER TNS1 hőkamera még a kis hőmérséklet különbségeket is jól láthatóvá teszi. A minőségi objektív manuális élességállítással, -3 és +1 közötti dioptria beállítással biztosít egyenletes és mindig éles képet. A 720x540 pixeles kijelzőn látható kép a megfigyelt élőlények, objektumok hatékony azonosítása érdekében digitálisan 2x és 4x nagyítással is elérhető.

   A nagy teljesítményű zoom objektívnek és az 50 mK NETD értékű infravörös szenzornak köszönhetően a hőkamera monokulár teljesen új lehetőségeket nyit meg a megfigyelésben. Például teljes sötétségben akár 900 méteres távolságból is megfigyelhetjük a vadon élő állatokat.

   Az okos telefonnal létrehozható kapcsolat lehetővé teszi, hogy fényképeket vagy videókat rögzítsünk, amik megtekinthetőek a telefon képernyőjén, vagy micro-USB kapcsolaton keresztül letölthetőek számítógépre. A hőkamera telefonos kapcsolódás nélkül is képes állóképek rögzítésére, videót csak telefonnal lehet rögzíteni.

   Négy különböző színű paletta (szivárvány, vörös kiemelt, fehér kiemelt és fekete kiemelt) közül választhatunk, hogy a megfigyelt objektum minden részletét a legkülönbözőbb körülmények között értelmezhessük. 

   A magas, 50 Hz-es képfrissítésnek köszönhetően a készülék különösen alkalmas gyorsan mozgó tárgyak pontos megfigyelésére.

   A beépített újratölthető akkumulátor hosszú üzemidővel rendelkezik, így a hőkamerát akár 6 órán keresztül használhatjuk.

   A vadon élő állatok megfigyelésén és vadászaton kívül a hőkamera hasznos lehet más olyan helyzetekben is, ahol hőforrások vannak jelen. Például észlelhetjük a geotermikus hőforrásokat, megkereshetjük a lakások és házak hőveszteségének forrását, és meghatározhatjuk a fűtési csövek helyzetét.

 

  Vadász szemmel a 25 mm-es fókusztáv rövid (szóró) és közepes távolságokon jól használható eszközt takar. A tartós vadkárelhárítás már nagyobb fókusztávolságú eszközt igényel.

JELLEMZŐK:

 • 25 mm fókusztávolság
 • 384x288-as infravörös hőérzékelő
 • NETD (termikus érzékenység) érték: 50 mK
 • Állítható lencse fókusz móddal
 • 4 színmód az alkalmazás-specifikus megjelenítéshez: szivárvány, vörös kiemelt, fehér- és fekete kiemelt
 • Fénykép rögzítés és video felvétel
 • Dioptria kompenzáció: -3-tól +1-ig
 • Képfrekvencia: 50 Hz
 • Micro USB csatlakozás
 • Beépített újratölthető akkumulátor
 • Az akkumulátor élettartama akár 6 óra
 • Állapotjelző LED
Adatok
Felhasználás
kereső
Gyártó
Bresser
Érzékelő felbontás

Minél nagyobb felbontású az érzékelő, annál részletesebb a kép alapnagyításnál.

384 x 288 pixel
Megjelenítő felbontás
720 x 540 pixel
Termikus érzékenység - NETD

NETD: "Noise Equivalent Themperature Difference"  -  azt jellemzi, hogy a hőkamera érzékelője milyen érzékenyen tud különbséget tenni a tárgyak által kisugárzott hőmennyiségek között, mértékegysége a milli Kelvin (mK).

Minél alacsonyabb az NETD érték annál kontrasztosabban tudja a hőmérsékleteltéréseket megjeleníteni a kamera. Előfordul, hogy a gyártó nem publikálja.

≤ 50 mK
Észlelési távolság

Az a legnagyobb távolság aminél egy felnőtt ember kiterjedésű (kb. 1,8m magas és 0,5m széles) hőforrás észlelhető, a háttérből kitűnik.

900 m
Alap nagyítás (optikai)

Alap nagyításnál kapjuk a lehető legélesebb képet, hőkameráknál minden további nagyítás digitális. A digitálisan nagyított kép pixelesedik.

1,4 X
Vízszintes látószög

Optikai nagyításon (digitális nagyítás alkalmazása nélkül) ekkora vízszintes látóteret látunk a készülékkel.
Nagyobb látószög általában rövidebb távolságokon használható jól, míg a kis látószöggel nagyobb távolságokon tudunk jól beazonosítani.
A különböző gyártók által megadott alap optikai nagyítások meghatározásai nem mindig állnak teljesen összhangban, pl: ami az egyik gyártónál 2,8X optikai nagyítás az a másiknál csak 2,3X lenne. Ezért ez a paraméter jól jön az összehasonlításoknál.
Változtatható / kettős objektívvel rendelkező hőkameráknál a szűkebb látószöget (nagyobb nagyításhoz tartozó értéket) adjuk itt meg.

14,9 °
Pixelfedés 100m-en

Az érzékelő egy képpontja egy ekkora oldallap méretű négyzetet fed le 100 méteres távolságon.
Ez a mérőszám akkor segít nekünk, amikor különböző felbontású, pixelosztású (17 vs. 12µm), fókusztávolságú lencsével rendelkező hőkamerákat hasonlítunk össze. Hőkamera céltávcsöveknél segíthet eldönteni, hogy érdemes-e a választani a drágább felsőkategórás felbontásból, vagy elég lehet-e az árban kedvezőbb középkategória is. Gyakran előfordul hogy a különböző kategóriájú és árfekvésű hőkameráknál adott távolságon a megfigyelt objektum ugyanannyi képpontból tevődik össze (csak a látott kép látószöge eltérő).

68 mm oldalhosszúságú négyzet
Objektív rendszer
25 mm fókusztávolság
Digitális zoom
2x, 4x
Legnagyobb nagyítás (optikai + digitális)
5,6
Szenzor
384x288 pixel, 8-14 μm pixelméret, NETD <= 50 mK
Kijelző
720x540
Csatlakozók
micro USB
Állvány csatlakozás
van
Dioptria kompenzáció
-3 / +1
Felépítés
Egyszemes kereső
Látószög
14.9°×11.2°
Méretek
186 x 69 x 68 mm
Tartozékok
hőkamera, USB kábel, hálózati adapter, használati utasítás
Szín
fekete
Készülék tömeg
440g
Gyártó által vállalt garancia
Gyártó által vállalt garancia: 5 év, az akkumulátorra 1 év.
Cikkszám
BRE9630900
Tömeg
1 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Ismertetők

 

Korlátozások

Magyarországon és az EU egyes országaiban az éjjellátó és hőkamera termékek vadászati célú használata korlátozott, a szálkereszttel rendelkező, és/vagy célzásra alkalmas eszközök használata tiltott. Kérjük tájékozódjon az adott országban érvényes szabályozásról és kövesse annak változásait.

Hitelkalkulátor